Pasztell portré
 

Anyag és stílus

A portrékészítés eszközei

Anyagok bemutatása

Sokszor az ember pénztárcája szab határt, de egyéb esetben is nehéz lehet kiválasztani a megfelelő stílust a portréhoz. Készítettem egy rövid útmutatást a megfelelő anyag- és stílusválasztáshoz.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor ne gondolkozz, hanem egyszerűen írj e-mailt. Különböző anyagokkal, külöböző stílusban készítek portrékat, lásd a különbségeket lentebb.

Pasztell képek

 

Vibráló és selymes… Színeinek tisztasága és anyagának puhasága miatt festményszerű képek készíthetőek.

A pasztell képek alkalmasak valósághű képek készítésére. A kisbabák arcától, az elefántok viadaláig, részletgazdag hátterek festhetők.

Az olajfestéshez haonlóan a színek kavalkádja áll rendelkezésre de az anyaga teljesen különböző. A pasztell kép készülhet lágy pasztell rúddal, keményebb pasztell krétával vagy pasztell ceruzával pasztellpapíron illetve direkt erre a célra készített speciális, különleges tapintású papírokon.

A kész pasztellkép felületét nem szabad megérinteni! Ha pasztell portrét rendelsz, számolnod kell a keretezéssel is.

baba

Grafitceruzás rajzok

A hagyományos és klasszikus anyag, amely mély benyomást kelt a kontraszttal és a részletek gazdagságával.

Ha részletgazdag vagy drámai képet akarsz és nem bánod, hogy nem színes a mű, akkor a hagyományos grafitceruza a Te eszközöd.

Imételten, minden, a kisbabák arcától, az elefántok viadaláig, részletgazdag hátterekig megrajzolható grafitceruzával. A ceruzás rajzok Bristol papírra készülnek.

baba

Conté kréta

A klasszikus festői anyag, amely az évszázadok során is a művészet eszköze maradt.

Ha tetszenek a szépia (barnásvörös) árnyalatú képek, akkor ez a stílus lehet a Neked való.

Imételten, minden, a kisbabák arcától, az elefántok viadaláig, részletgazdag hátterekig megrajzolható conté krétával, de egy egyszerűbb stílusban.

A conté kréta rajzok színezett papírra készülnek.

baba