Pasztell portré
 

Állatok fényképezése

Pillanatok kedvencünk életéből

Gyönyörű fotók készítése

Természetes megvilágitás

Fényképezzen szabadtéren, ha csak lehetséges. A napfény természetes színeket és fényeket mutat általában. Ha esik és kedvencedet mégis fotózni akarod, akkor próbáld az ablak közelében elkészíteni a fotót.

Egy kis napfény segít a jobb kép készítésben. Sötét állatok esetén hasznos lehet a vaku használata, de az ne az állat szemébe villanjon.

Ne feledkezz meg a látható árnyékról a kompozíción, máskülönben egy jól sikerült képet is tönkre tehet a sötét árnyék.

Beállítás

Próbáld meg nem felülről fényképezni kedvencedet, mégha ez is tűnik természetesnek. Fontos, hogy az állat szemmagasságában fotózz, hogy valóban szép fotót készíthess.

Ez azt jelenti, hogy ha egy cicát vagy kutyát fotózol, ereszkedj térdre, hasalj le az ő szemmagassságába, vagy nem túl nagy, helyezd fel valahová, ha ez a könnyebb Részedre. Ha lovat fotózol, állj fel és úgy fotózz.

Képzeld el a kész fényképet a fényképezőgép lencséjén keresztül, mielőtt megnyomod az exponáló gombot. Ha megfelelő, tűz! Akkor készíts fotót, amikor kedvencen egy kicsit  oldalra néz a kamerától.

Közvetlen szemből vagy teljesen oldalról fényképezve az állatok arca “ikisimul”, lapos lesz. Ne készíts kedvencedről egyszemű képet, mindig jobb mind a kettőtt látni.

A szem a lélek tükre

Mindig a szemére élesíts, ez a lélek tükre! Az fényképezendő kedvenced szeme mindig legyen nyitva, egyenesen a kamerába vagy kicsit mellé nézzen. Ne használj vakut vagy ha kell, akkor ne közvetlenül csak derítésre.

Csak Te tudod mikor “helyes” a szeme a fényképen. Mikor megnézed a képet meg kell érezned a kutya hangulatát belőle. A szem elmodja a történetet és azt a pillanatot, amikor a kép készült. Ez az érzés kerül rá a fényképre.

Élesség

A legfontosabb dolog a fényképen, hogy éles legyen. Bizonyosod meg arról, hogy kedvenced szemei és orra van a középpontban. Ha jó fényképezőgéped van élesíts a szemeire, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó lesz. Fekete állatokat nehezebb fényképezni, mivel a fényképezőgép nehezebben élesít a sötét foltok miatt.

Légy türelmes

Nem kell, hogy korán, azzal az ötlettel ugorj ki az ágyból,, hogy ma elkapod a tökéletes pillanatot a fényképezőgépeddel. Az állatok fényképezése sok időt, türelmet és előkészítést igényel.

Azt a pillanatot akarod elkapni, amelyik megmutatja a kedvencd karakterét és személyiségét, ami elég nehéz, ha megpróbálod erőltetn. Használd a kedvenced természetes környezetét, ahol ő is jól, otthonosan érzi magát.

Kedvencednek kényelemben kell éreznie magát amikor fényképezed. Használd játékait, amelyeket szeret és tarts készenlétben a fényképezőgépedet állandóan.

Egy boldog arc széparc! Készíts fotókat, légy kreatív, kapd el a pillanatokat. Nézd kedvencedet naphosszat és találd meg azokat a pillanatokat amikor csodálatosan néz ki.