Pasztell portré
 

Magamról

Pasztell szett, Ceruzarajz, Portréfestés, Portrérajzolás, Pasztellkréta, Pasztellceruza

olajfestés, porpasztell, rajzolás, festés

 

Hogyan is kezdődött…

Röviden a honlap elkészítéséig…

AIRBRUSH

Gyermekkoromtól kezdve érdekelt a rajzolás. Azután felnőtt koromig semmit nem alkottam, de lehetőségem volt kipróbálni az airbrush technikát, ami vissza zökkentett az alkotás világába. Ezeket a képeket az airbrush oldalon tekintheted meg. Tanulni a külföldről behozott könyvekből tudtam illetve természetesen a gyakorlás volt a munka melletti elfoglaltság. Egy-egy képet hetekig is készítettem. Ezután ismét szünet következett, mivel nem volt elég hely ahhoz, hogy a hetekig elöl hagyjam a kompresszort, festékeket

airbrush


GRAFITCERUZA

Először a grafitceruza került elő. Mivel ekkor már volt internet (hú, de öreg vagyok – sicc…) és ott olyan embereket találtam, mint Mike Sibley például, ösztönzőleg hatott, hogy próbáljam megközelíteni az általa alkotott műveket. Hát nem könnyű…Grafitceruzás rajzaimat itt találod.

grafitceruza


PASZTELL

Mivel színesben is ki akartam próbálni magam, de a színes ceruza nem hozott lázba, vásároltam egy pár lágy pasztellt, illetve egy doboz pasztellceruzát. Ebben a műfajban is olyan művészeket találtam az internet segítségével, akiknek a művei azt hiszem, mindenkit magával ragadnak. Csak néhányat említek – persze mind állatokat festenek – Lesley Harrison, Vic Bearcroft, Eric Wison, Roby “Roby” Baer vagy Graciela Bombalova, aki portrékat fest. Pasztellel készített munkáimat a Pasztell oldalon láthatod.

pasztell


MA

 

Ma, mivel technikámban már közelítek (bár néha úgy érzem, messze vagyok még) a fentebb említett hölgyekhez és urakhoz, létrehoztam ezt az oldalt, hogy Mindenkinek, aki portrét rendel, átadjam azt az örömöt, ami egy ilyen személyes, szívhez szóló ajándék lehet. Rendelj most!